Despre EcoSustenabilitate

eco00

Prezentarea comunitatii Armonia Brassovia in cadrul unui eveniment organizat pe 30 iulie la terasa Green Hours din Bucuresti: Despre EcoSustenabilitate

Cateva impresii in urma participarii la eveniment: Cum sa ai un comportament responsabil

Imagini de la fata locului: Fotografii Green Hours

Inregistrarea video a prezentarii:

Stilul de viaţă durabil este arta de a şti să ne comportăm corect. Sustenabilitatea reprezintă calitatea unei activități de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.

„Ce-aş putea eu să fac?”
Aceasta este de cele mai multe ori reacţia resemnată privind unele probleme globale precum schimbarea climei sau sărăcia.

„Poţi să faci ceva!”
Acesta este răspunsul pe care îl propune conceptul de durabilitate prin sustenabilitate. Pentru că durabilitatea cuprinde toate nivelele: global, local, individual.

eco06

Ne propunem, ca prin acest eveniment să oferim soluții concrete cu privire la cum putem trăi curat, simplu, sănătos și în armonie cu natura.

*Gospodăria sustenabilă – Un stil de viaţă , o afacere durabilă. Bio Moşna –Willy Schuster:

Prioritatea de a trăi cât mai simplu, limitând consumul, mai aproape de natură, respectând natura, mediul înconjurator și de a face cât mai cunoscută importanța adoptării unui astfel de stil de viață.
Conceptul devenit stil de viaţă este menit să protejeze mediul înconjurător prin însăși obiectul lui de activitate. Produsele comercializate sunt curate, netratate chimic, neprocesate, în starea lor cât mai naturală. În acest sens, încercăm să susținem și să promovăm micii producători locali, îndreptând astfel consumatorul final către aceștia.

*Comunitatea sustenabilă – Armonia Brassovia :

Este ceva asemănător unui sat ecologic, dar merge un pic dincolo de acest concept. Încearcă să asigure locuitorilor săi nu doar o viaţă mai sănătoasă, ci şi independenţă faţă de sistemele economice şi energetice actuale. În plus, comunitatea sustenabilă ţine cont şi de resursele necesare construirii proiectului iniţial. Iar autosustenabil înseamna nu doar respectul pentru resurse, ci şi obţinerea acestora prin mijloace proprii: cob din pământul propriu, lemn din pomii plantaţi în cadrul comunităţii, hrană şi energie produse de noi.

eco03

***Cine suntem noi?
GIC – Grupul de Intervenţie Civică – Solidaritate şi spirit civic

Ne-am adunat o mână de oameni foarte diferiți cu țeluri și perspective comune; și cu multe idei. Am ales într-un final să ne numim „Grupul de Intervenție Civică”; pentru că ni s-a părut dur; și ne plăcea să fim văzuți ca cei care sunt acolo unde-i doare pe românii care au rămas singuri în lupta cu nedreptatea; și acolo unde nimeni altcineva nu se bagă. Intervenim. Educăm. Și zicem noi, o facem destul de bine. Vrem ca acțiunile noastre să răsune peste munți și văi, ca un strigăt pătrunzător, vibrant; pentru că vrem să facem dreptate; și pentru că iubim țara asta, natura ei frumoasă, oamenii diferiți și frumoși, cultura-i bogată și pământul strămoșesc.

Vă provocăm să trăiți conștienți! Și vă instigăm să luați atitudine și să fiți păsători!

Având la bază un profund respect pentru natură şi implicit pentru ceea ce ea ne oferă în mod necondiţionat, iniţiem şi implementăm metode pentru protejarea, conservarea naturii şi a comunităţilor prin programe de informare, conştientizare şi educare a populaţiei pe teme de protecţia mediului şi sustenabilitate.

eco02

Green Hours, acel loc minunat care ne îndeamnă la a avea o perspectivă verde. Cea mai bună gazdă, Voicu Radescu, în cea mai primitoare grădină.

Într-o super zi de miercuri, a avut loc evenimentul pe care îl coacem de ceva vreme. Și pe care am dori să-l ducem mai departe, în fiecare oraș. A fost minunat, Willy Schuster a încântat oamenii frumoși veniți la terasă, în timp ce Flavian Dumitrescu a povestit despre ceva ce încă este inedit, am îndrăzni să spunem chiar tabu.

Punctul forte al acestei întâlniri l-au constituit legumele bio, culese din grădinile lui Erwin Albu, respectiv Willy, oferite participanților pofticioși.

Mai multe detalii nu voi da aici, întrucât video-ul este destul de sugestiv. Mulțumim tuturor pentru sprijin, atât moral, cât și financiar.

Scopul nostru este să ducem mai departe astfel de soluții, ca răspuns la sistemul actual, care ne desprinde de natură și de esența ființelor noastre. Vom încerca să clădim cât mai multe proiecte, pe teme similare, în speranța că aceste practici minunate vor ajunge în atenția câtor mai mulți români. Vom continua acest eveniment cu un altul, tot în București, pe tema energiei alternative. Urmăriți wall-ul paginii noastre pentru a afla când anume vom organiza partea a doua.

eco01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>